آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر

آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر
با سلام و احترام خدمت شما کاربران عزیز آی تی عنایت. در این مقاله تیم ما قصد دارد تا آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر را در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهد، در ادامه با ما همراه باشید.
آیا میدانید نقشه سایت یا همان Sitemap چیست و چگونه باید یک نقشه سایت برای سایت وردپرسی خود ایجاد کنید؟
برخلاف نقشه سایت معمولی که برای کاربران طراحی شده است ، XML Sitemap برای کاربران قابل مشاهده و درک نیست و برای استفاده رباتها مناسب است
نقشه سایت (XML Sitemap) چیست؟
نقشه سایت یا XML Sitemap فایلی با پسوند XML است که تمامی صفحات شما در آن لیست شده است، به همین خاطر موتورهای جستجو مثل گوگل به راحتی میتوانند آنرا بخوانند و صفحات شما را کشف و ایندکس کنند.
نقشه سایت به شما کمک میکند تا به موتورهای جستجو بگویید چه صفحاتی در سایت خود دارید یا چه صفحاتی برای شما اهمیت بیشتری دارند. همچنین به موتورهای جستجو کمک میکند تا از بروزرسانی صفحات و صفحات تازه ایجاد شده باخبر شوند.
نقشه سایت یا XML Sitemap به سئو سایت شما مستقیم کمک نمیکند، وظیفه اصلی سایت مپ معرفی صفحات به موتورهای جستجو جهت ایندکس سریعتر صفحات است که گاهاً این مورد به نمایش صفحات شما در نتایج بالاتر گوگل کمک میکند. نقشه سایت XML راهی برای صاحبان وب سایتها است تا موتورهای جستجو را از وجود صفحات مختلف وبسایت خود آگاه کنند.
با اینکه نقشههای سایت XML بصورت مستقیم باعث افزایش رتبه وبسایت شما در موتورهای جستجو نمیشوند، اما به موتورهای جستجو اجازه میدهند تا بهتر وبسایت شما را ایندکس کنند!
این یعنی موتورهای جستجو با وجود نقشه سایت XML میتوانند محتوای بیشتری از و بسایت شما را کشف و ایندکس کنند و آنها را در نتایج نشان دهند که در نتیجه بصورت غیر مستقیم در سئو وبسایت شما تاثیر خواهد گذاشت.
چرا به نقشه سایت نیاز داریم ؟
نقشه سایت برای بهینه سازی سایت شما برای موتورهای جستجو ( SEO ) بسیار اهمیت دارد. سایت مپ همانطور که گفتیم روی سئو سایت شما تاثیر ندارند، بلکه اگر شما صفحهای داشته باشید که ایندکس نشده باشد ، نقشه سایت به شما کمک میکند تا این صفحه به راحتی ایندکس شود و سرعت ایندکس صفحات شما را افزایش میدهد.
Sitemap برای کسانی که وبسایت خود را تازه راهاندازی کردند بسیار مفید هستند زیرا اکثر وبسایتهای تازه تاسیس هیچ بکلینکی ندارند، که این امر کار موتورهای جستجو در ایندکس محتوای این وب سایتها را سخت خواهد کرد.
به همین دلیل است که موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ به صاحبان وبسایتهای تازه تاسیس اجازه میدهند تا صفحه XML Sitemap سایتشان را در Webmaster خود معرفی کنند. این به رباتهای موتور جستجو کمک میکند تا محتوای تمام صفحات وبسایت را کشف و ایندکس کنند.
در نتیجه سایت مپ یا XML Sitemap دید بهتری از سایت شما به موتورهای جستجو میدهد!
ایجاد نقشه سایت در وردپرس با استفاده از افزونه Yoast SEO
افزونه یواست سئو یکی از بهترین و مشهور ترین افزونه سئو وردپرس در جهان است؛ این افزونه برای سئو یک سایت وردپرسی ضروری است و کمتر سایتی است که از افزونه Yoast استفاده نکرده باشد.برای شروع، افزونه Yoast SEO را نصب و فعال کنید.
سپس از منوی مدیریت وردپرس خود به مسیر “سئو » عمومی” مراجعه کرده و از منوی امکانات مطمئن شوید که بخش مربوط به نقشه سایت یعنی “نقشه های XML سایت” فعال است.
حالا روی ذخیره تغییرات کلیک کنید. برای مشاهده لینک نقشه سایت یواست سئو در همین صفحه روی آیکون علامت سوال جلوی گزینه “نقشههای XML سایت ” کلیک کنید، تا آدرس نقشه سایت شما را نشان دهد. همچنین میتوانید با اضافه کردن sitemap_index.xml بعد از آدرس سایت خود، نقشه سایت وردپرس خود را مشاهده کنید.

چطور نقشه سایت خود را به موتورهای جستجو معرفی کنیم؟
موتورهای جستجو اصولا در یافتن نقشه سایت کاملاً هوشمند عمل میکنند، اگر سایت شما دارای نقشه سایت باشد، موتور جستجوگر گوگل و بینگ به سرعت آنرا پیدا میکنند. اما بهتر است برای اطمینان آنرا به صورت دستی به این موتورهای جستجو معرفی کنیم.
ثبت سایت در گوگل:
گوگل سرچ کنسول ابزار رایگان است که توسط گوگل ارائه میشود. این ابزار به شما کمک میکند تا حضور بهتری در نتایج این موتور جستجوگر داشته باشید و همچنین بتوانید سایت خود را به درستی تحلیل کنید. اضافه کردن نقشه سایت در این ابزار به شما کمک میکند تا صفحات سایت خود را سریعتر به گوگل معرفی کنید.
برای شروع، ابتدا باید به Google Search Console مراجعه کنید، بعد از عضویت سایت خود را به گوگل معرفی کنید. برای معرفی سایت به این قسمت بهتر است “ URL prefix ” را انتخاب کنید، چرا که مراحل انجام آن سادهتر است.

در این قسمت آدرس سایت خود را وارد کنید، در ادامه از شما خواسته میشود تا تائید کنید که مدیر سایت هستید. برای اینکار چند حالت برای شما قرار میدهد که بهترین روش گزینه HTML tag است. کدی در اختیار شما گذاشته میشود که باید آن را به سایت خود اضافه کنید.
برای اینکار میتوانید از آموزش اضافه کردن کد دلخواه به هدر و فوتر وردپرس استفاده کنید و کدی که گوگل در اختیار شما گذاشته به سایت اضافه کنید. در انتها روی دکمه “VERIFY” کلیک کنید تا سایت شما به گوگل وبمستر اضافه شود.
نکته : اگر وبسایت شما دارای کش میباشد، بعد از اضافه کردن کد باید کش سایت خود را خالی کنید.
حالا به منوی گوگل کنسول منتقل خواهید شد، از قسمت منو وارد قسمت Sitemaps شوید. در اینجا از شما خواسته میشود تا قسمت پایانی آدرس نقشه سایت خود را مشخص کنید.

پس ازافزودن آدرس سایت، روی دکمه “SUBMIT” کلیک کنید، تا نقشه سایت شما به گوگل کنسول اضافه شود. در انتها پیغام با موفقیت اضافه شدن نقشه سایت شما به گوگل نمایش داده خواهد شد و جزئیات درباره نقشه سایت شما، نشان داده خواهد شد.
امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید